Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deductibilitate cheltuieli cu sediul social

O societate care are sediul social la aceeasi adresa unde administratorul locuieste, are dreptul sa inregistreze in contabilitate intreaga cheltuiala cu utilitatile (lumina, gaze, telefon etc), daca facturarea se face pe firma? Toata valoarea facturii de lumina, gaze, etc, intra in calculul profitului impozabil, ca si cheltuiala deductibila?
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 20 Apr. 2015
Orice cheltuiala efectuata in interesul desfasurarii activitatii economice a firmei este deductibila fiscal. Daca la sediul social societatea are activitate, se justifica si cheltuiala.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Apr. 2015
Spatiile (unde se desfasoara activitatea firmei si unde locuieste administratorul) sunt separate? (ar trebui sa fie prevazute suprafetele in contractul de comodat / inchiriere). Puteti dovedi ca facturile pe numele firmei se refera doar la suprafata prevazuta pentru firma? (contoare separate, de ex) Daca nu, cred ca exista riscul de a fi interpretare ca si cheltuieli facute in favoarea administratorului si de a fi impozitate la persoana fizica.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x