Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cum se calculeaza concediul de odihna?

Daca un salariat are dreptul la 21 de zile concediu de odihna, si pe parcursul acelui an a avut 117 zile de concediu neplatit, la cate zile de concediu de odihna va avea dreptul, tinand cont ca concediul de odihna se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic. La cate zile de concediu de odihna are dreptul?
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 17 Iun. 2014
Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale (se vor lua in calcul salariul de baza, sporurile de indemnizatie cu caracter permanent) din ultimele trei luni anterioare lunii in care se acorda concediul. Aceasta indemnizatie nu poate fi mai mica decat salariul de baza, sporurile si indemnizatiile cu caracter permanent din luna in care e efectuat concediul. Salariatul va beneficia de indemnizatia de concediu de odihna care este mai favorabila lui. Daca in ultimele trei luni angajatul a avut marire de salariu, se va lua in calcul, pentru determinarea indemnizatiei concediului de odihna, doar luna in curs. Durata concediului de odihna este cea legala, dar aceasta se acorda conform art. 145 Codul muncii proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic. Pentru cazul dumneavoastra se calculeaza concediul de odihna ca raport intre numarul de zile lucratoare din ultimul an si numarul de zile lucrate efectiv aplicate la numarul de zile contractual.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x