Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cum pot incasa o factura de la o persoana fizica?

Buna ziua!
Am emis o factura de avans catre o persoana fizica in suma de 7.800 lei pe care am incasat-o cu cash si dupa vreo 3 zile am emis factura de marfa minus avans care are valoarea de 10.600 lei. Mai pot sa tai chitanta pe aceasta factura de 10.000 iar diferenta prin banca sau se cumuleaza cele doua facturi si nu pot incasa cash mai mult de 10.000 lei.
Astepta raspuns!
Va multumesc!

3 raspunsuri


la 24 Iun. 2015
Factura de avans presupun ca a fost emisa si incasata inainte de schimbarea plafonului de numerar, altfel sunteti nevoita sa incasati maxim 5000 lei numerar. In cazul in care incasarea depaseste plafonul puteti incasa numerar in limita plafonului restul il depuneti in cont ca o depunere din partea persoanei fizice. Factura finala trebuie sa contina ca pozitie valoarea totala urmand ca a doua pozitie sa scada avansul primit, rezultatul fiind diferenta ramasa de achitat. Daca aveti in contract clauza de plata cu avans si diferenta, incasarea facturii de diferenta poate fi facuta numerar daca respecta plafonul legal de maxim 5000 lei de persoana si 10000 lei numerar incasat in ziua respectiva.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Iun. 2015
Buna ziua! Incasarea mea este de la o peroana fizica si limita este 10.000 lei pentru incasarile de la persoane fizice iar in contract am stipulat avans si diferenta avans.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Iun. 2015
Pentru a evita depasirea plafonului de casa puteti face depunerea sumei in cont in numele persoanei fizice.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x