Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cum pot distribui dividendele la persoane fizice?

Buna ziua!
In anul 2014 am obtinut un profit de 60.000 lei. Vreau sa ridic dividende partial aproximativ 20.000 lei in aceasta luna. Cum procedez cu impozitul? Se pot ridica dividende fragmentat? Unde declar impozitul si cand? Pot ridica cash din casa ?
Multumesc
Adaugata in   Studii de caz Dividende

3 raspunsuri


la 28 Mar. 2015
Daca rezultatul anului 2014 este profit de 60000 lei, hiotararea aga sau decizia asociatului unic, va alege modalitatea de repartizare a profitului, pe investitii sau dividende. In cazul dividendelor, veti plati impozit si veti declara sumele alocate inainte de plata efectiva a dividendelor. Dividendele se pot ridica de la caseria unitatii sau prin virament bancar, in totalitate sau esalonat in functie de lichiditatile societatii.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Mar. 2015
Multumesc! Impozitul pt. dividende il pot plati esalonat in functie de cati bani am disponibili sa ridic sau tb platit tot impozitul odata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Mar. 2015
Impozitul pe dividende se plateste in functie de repartizarea acestora in momentul luarii deciziei sau in luna cand se distribuie dividendele in functie de hotarare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x