Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cum calculez plafonul pentru trecerea la microintreprinderi?

Buna ziua! Pentru o firma platitoare de impozit pe profit, am inregistrat in contul 7588-impozabil, in momentul incasarii, acciza recuperata pentru alimentarile cu motorina din Belgia. Anterior aceste sume le-am inregistrat pe cheltuieli 6022-deductibile integral.
1. Va rog sa-mi spuneti daca aceste sume reprezentand rambursare de acciza intra in calculul plafonului de 1.000.000 euro. (Sumele sunt semnificative pentru calcul).
2. Daca trecem la microintreprinderi, vom datora impozit pe venit pentru aceste sume deductibile anterior la calculul profitului? (In 2018 ar urma sa incasam acciza pentru 2016...)

3 raspunsuri


la 12 Dec. 2017
Inregistrarile contului 7588 nu intra in calculul cifrei de afaceri, inregistrarea fiind o diminuare a cheltuielii respective, prin recuperarea unei taxe platite in plus si nu un venit in urma unei tranzactii comerciale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Dec. 2017
Va multumesc pentru raspuns, dar nu asta am intrebat... Codul fiscal nu face referire atunci cand vorbeste despre veniturile microintreprinderilor si despre plafonul peste care firma devine microintreprindere la cifra de afaceri, ci la venituri. De aici am neclaritati. Este clar ca nu intra in CA, nu mi-e clar daca intra in calculul plafonului de 1.000.000 euro... Nici vanzarea de active nu intra in CA, si totusi intra in calculul plafonului pentru microintreprinderi...
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Dec. 2017
Cu certitudine, intra in calcul plafon.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x