Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cost de productie ptr. productie de ciuperci

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unor prb., cu care ma contrunt:
- Vreau sa tin evidenta ptr. o Intreprindere Indiv, platitoare de TVA, cu activ. principala " productie de ciuperci si comercializare engros". Nu stiu cum sa calculez pretul de productie , implicit pretul de vanzare . Ei au zis ca iau de baza pretul pietei ;
- acum fac formaltatile ptr. un punct de lucru , o toneta ptr. vanzare cu amantul. Ce act va sta la baza intocmirii NIR-ului de la gestiunea productie -engros ptr.vanzarea cu amanuntul ? Voi intocmi raportul de gestiune, dar e nevoie si se impune si intocmirea registrului de casa ?
- au cumparat casa de marcat ptr. punctul de lucru, au fiscalizat-o astazi, dar cei de la societatea respectiva au trecut ca sortiment un singur produs CIUPERCI , dar le da posibilitatea vanzarii la preturi diferite ei comercializeaza un singur produs , dar pe diverse categorii...mici, mijlocii, mari . Corect si legal cum este ?
Va multumesc si astept raspuns. Multa sanatate.

1 raspuns


la 18 Nov. 2011
Aplicati ORDINUL nr. 1040/2004 din 8 iulie 2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea ??i conducerea eviden??ei contabile ??n partidÄ? simplÄ? de cÄ?tre persoanele fizice care au calitatea de contribuabil ??n conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal. - Puteti sa utilizati metoda costului standard pentru determinarea costului de productie - La recoltarea produselor puteti intocmi un PV de recoltare in baza notelor de cantar cantariti productia obtinuta. Apoi in baza acestuia NIR-ul si mai apoi Fisa de magazie. - Da, intocmiti raportul de gestiune, dar nu este obligatorie intocmirea registrului de casa. Vezi Ordinul sus mentionat. - Pentru evidenta este suficient sa le evidentiati pe un singur cod in casa de marcat. Puteti sa le evidentiati pe categorii, daca va este mai usor EX: Ciuperci Cal. I, cal.II, cal.III. Oricum in Raportul Z, vor apare total incasari si TVA-ul aferent.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x