Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

contabilitate in partida simpla

La un cabinet de avocatura, neplatitor de tva, contabilitate in partida simpla bazata pe incasari si plati:
1.se cumpara diverse consumabilehartie, dosaresi se primesc doar bonurile fiscale stampilate neinsotite de factura cu valoare de pana la 100 lei,, aceste cheltuieli pot fi considerate deductibile, la srl tva deductibil cheltuiala deductibila, dar aici e vorba de incasari si plati, cum sunt considerate aceste cheltuieli?
2. este obligatoriu intocmirea registrul de casa ,se tine la fel ca la srl, reg de casa poate fi pe minus sau se fac creditari si restituiri ca la srl, cum se contabilizeaza aceste creditari si restituiri
3.ridicarile si depunerile din si in banca cum se inregistreaza in reg de casa si in jurnalul de banca?
4.dar la o Intreprindere individuala cu cod caen comert cu amanuntul si casa de marcat se tine reg de casa?
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 21 Oct. 2011
1. Vezi HG nr.105 din 2009 cu modificarile si completarile ulterioare- conform careia cheltuielile efectuate pe baza bonurilor fiscale nu pot fi considerate cheltuieli deductibile . Cu aceste bonuri se justifica efectuarea platii . Le anexati la Registrul de casa. 2. Vezi Ordinul nr. 1850 din 2004. Serve??te ca: - document de ??nregistrare operativÄ? a ??ncasÄ?rilor ??i plÄ???ilor ??n numerar, efectuate prin casieria unitÄ???ii pe baza actelor justificative; - document de stabilire, la sf??r??itul fiecÄ?rei zile, a soldului de casÄ?; - document de ??nregistrare ??n contabilitate a opera??iunilor de casÄ?. 3. Le inregistrati in registrul jurnal de incasari si plati 1. Serve??te ca: - document de ??nregistrare a ??ncasÄ?rilor ??i plÄ???ilor; - document de stabilire a situa??iei financiare a contribuabilului care conduce eviden??a contabilÄ? ??n partidÄ? simplÄ?; - probÄ? ??n litigii. 4. Da, tineti obligatoriu registrul de casa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Oct. 2011
La intreprinderi individuale exista numai Registru de incasari si plati, nu Reg de casa. Ca si incasari aveti "Z" de la casa de marcat, cheltuielile sunt chitantele de la furnizorii de marfuri etc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x