Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contabilitate asociatie sportiva

Avem o asociatie sportiva scolara, in baza legii 69/2000, fara profit, care, conform legii, nu are personalitate juridica.
Ce evidenta contabila trebuie tinuta? Ce trebuie declarat la sfarsit de an financiar?
Am fost trimisi catre ordinul 1969/2007, dar am observat ca este pentru asociatii cu personalitate juridica. Pentru a tine acest tip de contabilitate complicat trebuie contabil dar, prin statut, nu am voie sa angajez.
In lege scrie clar ca asociatiile sportive sunt fara personalitate juridica. Am "descoperit" denumirea de "entitate fara personalitate juridica" dar nu scrie (nu am gasit eu) cum se tine contabilitatea/evidenta financiara. Solicitam ajutorul dumneavoastra pentru a lamuri situatia.
Va rugam sa ne faceti si trimitere la legile specifice.
Va multumesc!
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 15 Apr. 2013
Contabilitatea se va tine conform prevederilor Ordinului nr. 1.969 / 2007 privind aprobarea Reglementarilor contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial. Asociatiile si fundatiile sunt persoane juridice de drept privat fara scop patrimonial. In Reglementarile contabile sus mentionate se va regasi planul de conturi aplicabil asociatiei sportive, precum si formatul situatiilor financiare anuale, care sunt diferite de cele aplicabile societatilor comerciale. Totodata, consulati si Legea nr. 246 /2005 pentru aprobarea O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii si Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Apr. 2013
Va multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x