Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Constructie bloc -activitate de productie sau imobilizari in curs de executie

Activitate principala "Comert cu amanuntul al materialelor de constructii" dar am prevazut in Actul constitutiv si codurile care fac referire la constructia si vanzarea de imobile.
1.Va rog sa-mi spuneti cum este corect , in cazul meu, sa inregistrez constructia unui bloc destinat vanzarii , ca pe o imobilizare in curs - 231=722 cu val.cheltuielilor lunare iar la final 212=231? - sau ca pe o activitate de productie -331=711 si la inceput de luna 711=331 cu valoarea cheltuielilor lunare , iar la finalizarea constructiei se inregistreaza produsul finit - 345=711 - pentru fiecare apartament in parte?
2.Daca la cumpararea terenului { de la o persoana fizica} pe care se construieste blocul am facut inregistrarile 211=462 si 462=5121, cum il includ in valoarea constructiei? presupun ca nu mai fac 6583=211 ? Este corect sa fac acum sau la receptia finala 345=211 ?
Va multumesc!
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 10 Oct. 2014
puteti aborda problema in ambele moduri, dar eu va recomand sa o inregistrati ca pe o imobilizare in curs pentru ca perioada de realizare este pe mai multi ani, urmand ca la final sa-i schimbati destinatia pentru vanzare. Terenul il puteti inregistra ca imobilizare si puteti aplica amortizarea pana la receptia finala, cand veti face vanzarea.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x