Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Completare aviz de insotire a marfii doar cantitativ

Buna ziua,

O soc com vinde produse alimentare en detail. Se doreste ca documentul (aviz de insotire a marfii) care va insoti marfa pe timpul transportului sa se completeze doar cantitativ, fara valoare (pt a nu se afla preturile unitare de achizitie ale produselor) urmand ca factura sa sosesca ulterior.
Este corect a se intocmi avizul doar cantitativ, tinand cont ca OMFP 3512/2008 mentioneaza ca "pretul de vânzare si valoarea la pret de vânzare pentru unitătile cu amănuntul" este unul din elementele obligatorii ale avizului?
Totodata, "in conditiile în care nu se înscriu datele valorice în Nota de receptie si constatare de diferente, este obligatoriu ca aceste date să se regăsească într-un alt document justificativ care stă la baza înregistrării în contabilitate a valorii bunurilor" (OMFP 3512/2008). Se refera la factura?
Adica, pot primi aviz doar cantitativ, gestionarul va intocmi NIR doar cantitativ in 3 exemplare, avizul cu 2 NIR-uri sosesc la sediu pt inregistrare in contabilitate, iar aici sa se completeze pretul de vanzare unitar, valoarea si ulterior un exemplar intocmit complet sa se trimita la magazin pt un eventual control. Daca in acest timp soseste vreun control la magazin si exista doar un NIR cantitativ credeti ca este vreo problema?


Va multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

3 raspunsuri


la 03 Dec. 2012
Conform prevederilor O.M.F.P. nr. 2.226/2006, la alin. (2) din art. 3, pretul unitar si valoarea nu sunt considerate informatii obligatorii ale avizului de insotire. Lipsa unei astfel de informatii legate de pret este admisa doar in situatiile in care bunurile se acorda gratuit. Asadar, avizul se va completa inclusiv cu pretul.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Dec. 2012
Pai daca pretul si valoarea nu sunt considerate informatii obligatorii, atunci de ce nu se poate completa doar cantitativ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Dec. 2012
Va rog un raspuns urgent pt ca deja am un transport cu aviz doar cantitativ. VA multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x