Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Compensare client-furnizor

Cum se pot compensa facturile emise catre catre client, cu facturile primite de acesta, in calitate de furnizor?
Adaugata in   Studii de caz

3 raspunsuri


la 02 Oct. 2012
Compensarea intre doua societati se poate face doar in baza unui ordin de compensare, emis in conformitate cu prevederile HG nr. 685/1999.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Oct. 2012
Conform legii, compensarea se face in baza unui proces verbal de compensare. Daca facturile sunt mai mici de 5.000 lei, in practica se foloseste si "schimbul de chitante".De exemplu, daca societatea X are emise facturi catre societatea Y in valoare de 4.000 lei, dar are si facturi primite de la societatea Y in valoare de 3.000 lei, societatea X emite o chitanta cu valoarea de 3.000 lei (diferenta pana la 4.000 lei creanta se va incasa normal, prin chitanta sau banca), dar si societatea Y emite catre societatea X o chitanta cu aceeasi valoare. Astfel, in casa (5311) plus cu minus se anuleaza (in sensul ca nu afecteaza soldul), iar facturile pe care se putea face compensarea se sting. Aceasta metoda nu este tocmai corecta, dar nici contestata de organul de control.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Nov. 2014
Buna ziua, Atat aici cat si pe alte forumuri parerile sunt impartite. Pana la urma simplul schimb de chitante care sa echivaleze datoriile (mai mici de 4000 ron) este legala sau nu? Ma pot trezi cu amenda daca fac asta sau nu? Multumesc pentru raspuns.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x