Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cheltuieli Protocol 2% - Baza De Calcul

In baza de calcul a cheltuielilor de protocol intra tot contul 623 sau doar protocolul inregistrat in contul 623/100 lei/cadou/persoana + 635 TVA (ajustari TVA protocol)? Va multumesc!

1 raspuns


la 23 Apr. 2013
Buna ziua, Conform pct. 33, baza de calcul la care se aplica cota de 2% aferenta cheltuielilor de protocol o reprezinta diferenta dintre totalul veniturilor si cheltuielile înregistrate conform reglementarilor contabile, la care se efectueaza ajustarile fiscale. Din cheltuielile totale se scad cheltuielile cu impozitul pe profit curent si amanat, cheltuielile de protocol, cheltuielile aferente veniturilor neimpozabile, iar din totalul veniturilor se scad veniturile neimpozabile. In cadrul cheltuielilor de protocol, la calculul profitului impozabil, se includ si cheltuielile inregistrate cu taxa pe valoarea adaugata colectata potrivit prevederilor titlului VI din Codul fiscal, pentru cadourile oferite de contribuabil, cu valoare egala sau mai mare de 100 lei. Inregistrarile contabile ar fi urmatoarele: -inregistrare protocol in baza bonurilor fiscale: 623 = 5311 "Cheltuieli privind "Casa in lei" protocolul" -inregistrarea protocol facturi: % = 401 623 "Furnizori" "Cheltuieli privind protocolul" 4426 "TVA deductibila" -in cazul in care se depaste 2% si se face o autofacturare 635 = 4427 "Cheltuieli privind alte "TVA colectata" impozite si taxe"
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x