Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

ce este mai avantajos?

Buna ziua, as dori sa-mi deschid un cabinet de cosmetica si as dori sa stiu ce ma avantajeaza mai bine -PFA sau II- avand in vedere ca ulterior as dori sa mai pot angaja o alta persoana cu aceeasi calificare, pe aceeasi functie de cosmeticiana ca si mine si totodata sa pot vinde produsele pe care le folosesc in cabinet si clientelor. De asemenea, in contextul aceleeasi intrebari as dori sa mentionez faptul ca este posibil ca pe viitor sa distribui si aparatura medicala de estetica faciala si corporala de la firma din strainatate de la care am achizitionat propriul aparat de estetica medicala. Va multumesc frumos pentru timpul acordat si pentru raspunsul ulterior.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 08 Mai. 2012
Vezi OUG 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale. 1. Puteti avea salariati- Conform Art. 17 din OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile si completarile ulterioare â?? PFA isi poate desfasura activitatea conform prevederilor art. 4 lit. a sau poate angaja, in calitate de angajator, terte persoane cu contract individual de munca, incheiat in conditiile legii.â? 2. In cazul in care aveti contract de munca incheiat cu o societate, puteti colabora cu aceasta ca PFA. 3. Dvs. trebuie sa alegeti modalitatea de impozitare. In cazul normei de venit se datoreaza un impozit fix, stabilit de administratia finantelor publice de care apartineti acest impozit pe norma de venit difera de la un judet la altul, de la un sector al capitalei la altul. Impozitul pe norma de venit se stabileste in functie de CAEN-ul PFA-ului dvs.In cazul in care alegeti acest sistem de impunere nu trebuie sa tineti contabilitate in partida simpla. In cazul impozitarii in sistem real al PFA-ului- se datoreaza 16% din venitul net realizat. Acest venit net se stabileste prin diferenta intre Veniturile incasate si cheltuielile deductibile. Trebuie sa tineti contabilitatea in partida simpla. Vezi prevederile art. 46-56 din Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare. Pentru activitate pe care doriti sa o desfasurati ulterioara aparatura medicala va recomand infiintarea unui SRL. La acesta puteti adauga mai multe obiecte de activitate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x