Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Ce contributii se retin pentru un angajat detasat cu formular TR/R1?

Buna ziua,

In cazul unui angajat detasat din Turcia si care este posesor al unui "Acord intre Republica Turcia si Romania in domeniul securitatii sociale" (formular TR/R1) se retin contributii sociale in Romania?
Fiind posesor al acestui formular privind legislatia aplicabila, este/nu scutit de plata tuturor contributiilor sociale in tara in care este detasat, respectiv in Romania?

Va multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 30 Dec. 2014
Pentru persoana straina detasata in Romania, care realizeaza venituri pe teritoriul national, va avea statutul de salariat, iar toate veniturile realizate vor fi taxate ca venituri salariale
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Ian. 2015
Buna ziua, Stiu ca in cazul in care un angajat este detasat in UE si detine formularul A1 eliberat de CNPP este scutit de plata contributiilor sociale. Regimul fiscal nu este acelasi pentru situatia in care un strain detasat in Romaniain detine un formular eliberat de statul sau (R1 in acest caz) similar formularului A1? Va multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x