Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Caz unic Servicii Medicale la Domiciliu

Buna ziua, am si eu ceva mai multe neclaritati in ceea ce priveste achizitionarea unei case de marcat daca este obligatorie, tinand cont de intrebarile adresate in continuare .
O societate care presteaza servicii medicale la domiciliu de tip * Ingrijiri medicale la domiciliu, trebuei sa detina casa de marcat ?
Va dau doua variante daca exista in acelasi timp doua solicitari la pacienti acasa cum distribui casa de marcat pe teren ? iar al doilea exemplu: daca exista o solicitare pe teren si una la sediul (punct de lucru) asta inseamna ca trebuie sa am doua case de marcat ?
Dar daca iau banii in transe sau fac pachete speciale a tratamentelor cum incasez in casa ?

Cu Stima


3 raspunsuri


la 14 Mai. 2015
Furnizarea de servicii medicale prin cabinet sau clinica medicala necesita pentru incasarea numerar utilizarea casei de marcat, pentru ca serviciile se desfasoara la sediu sau la punctul de lucru. In cazul deplasarii la domiciliul clientului unde are loc consultatia si tratamentul, se are in vedere locul prestarii serviciului, iar pentru incasarea de numerar nu este necesara casa de marcat, aceste servicii la domiciliul clientului facand parte din exceptii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Mai. 2015
Cu rugamintea de a-mi spune si mie cu exactitate (Ordonata, articol, nr., ) Domnule Adrian Condurache, din cate am inteles nu mai fac parte aceste servicii medicale prestate la domiciliu din categoria exceptii . Cu stima
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Mai. 2015
Pentru incasarea numerar in cazul in care clientii sunt persoane fizice, utilizarea casei de marcat fiscale este obligatorie, avand in vedere art. 1 alin. (1) OUG 28/1999, actualizate privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Ca exceptii pentru art 1, aveti la art. 2, lit. p) metiunea ca serviciile medicale cu plata prestate la domiciliul sau la locul de munca al clientului sunt exceptate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x