Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Casa de marcat activitate agricola

Bună ziua,

Suntem o firma cu profil agricol (cod caen 0111). Ocazional prestam către persoane fizice ("din zona rurala) diverse servicii de arat, discuit etc. Cei mai multi nu pot plăti prin bancă. Este nevoie de casă de marcat pentru aceste servicii încasate Cash? La ce cod caen s-ar încadra aceste servicii? Ca să instalezi o casă de marcat ti se cere codul caen al activită?ii.

Multumesc!

3 raspunsuri


la 07 Iun. 2019
Daca incasati numerar, potrivit art. 1 alin.(1) si (2) din OUG 28/1999 - operatorii economici care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar, de la persoane fizice sau juridice, contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie, au obligatia s? emita bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale si sa le inmaneze clientilor, cu exceptiile prevazute la art. 2. In cazul in care incasarile au loc prin virament bancar in contul firmei, operatiunea nu intra sub incidenta prevederilor art. 1 alin.(1) si (2) din OUG 28/1999 si nu aveti obligatia de a va dota cu aparat de marcat electronic fiscal (pentru incasari prin transfer bancar, fara a realiza incasari de la persoane fizice cu numerar)
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 08 Iun. 2019
Mul?umesc mult pentru răspuns! La ce cod caen as putea încadra aceste prestări servicii? E ok codul activită?ii principale 0111?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Iun. 2019
Acest cod este pentru toate culturile agricole, mai pu?in orez.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x