Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

calcul concediu de odihna pe luna iunie

Buna ziua,

Daca un salariat are in luna mai o prima ocazionala de 2000 ron brut si un salariu negociat de 3000 ron, la calculul concediului de odihna pe luna iunie se va lua in calcul martie= 3000ron, aprilie 3000 ron si mai cu 5000ron. Asa imi calculeaza programul, iar codul muncii spune ca se vor lua in calcul numai sporurile permanente( spor vechime, spor fidelitate, etc) As dori si cadrul legislativ in cazul in care se pot lua si primele ocazionale.
Multumesc,
Georgeta

1 raspuns


la 09 Iul. 2016
Pentru calcularea concediului de odihna se iau in calcul doar salariile contractuale cu sporurile fixe, urmand a adauga prima, conform codului muncii. Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca. Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x