Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Anexa 26 la somaj

Care este baza de calcul corespunzatoare care trebuie trecuta in anexa 26? Raportez la venitul brut realizat? Sau la veniturile salariale? Mentionez ca am avut niste concedii medicale si difera sumele. Multumesc!
Adaugata in   Studii de caz

3 raspunsuri


la 23 Mai. 2012
baza lunarÄ? de calcul asupra cÄ?reia se aplicÄ? contribu ia individualÄ? .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Mai. 2012
Da, dar veniturile salariale le am de 1015, iar venitul brut realizat este de 1428 si contributia este de 5...si nu stiu care trebuie pusa pt ca logic ar fi: 1015*0.5=5, insa alte persoane spun ca 1428 este corect.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Mai. 2012
Cititi Normele de aplicare ale legii 76/2002. Totodata, in anexa aveti si note: - Se completeaza descrescator pentru maxim 12 luni de la data incetarii raporturilor de munca sau de serviciu pentru care angajatorul a virat la bugetul asigurarilor pentru somaj sumele reprezentând contributiile prevazute de lege. - BC – baza lunara de calcul asupra careia se aplica contributia individuala in cota prevazuta de lege, determinata in conformitate cu dispozitiile titlului IX2 „Contributii sociale obligatorii” din Legea nr. 571 / 2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. - Coloana 4 se completeaza cu suma rezultata prin aplicarea cotei contributiei individuale la bugetul asigurarilor pentru somaj prevazuta de lege asupra bazei de calcul prevazute la coloana 3. - Coloana 6 se completeaza cu suma rezultata prin aplicarea cotei contributiei datorate de angajator, prevazuta de lege, asupra sumei reprezentand baza de calcul, a contributiei datorate de angajator la bugetul asigurarilor pentru somaj determinata in conformitate cu dispozitiile titlului IX2 „Contributii sociale obligatorii” din Legea nr. 571 / 2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru persoana respectiva. - Pentru lunile pentru care angajatorul a incasat de la A.J.O.F.M. /A.M.O.F.M. diferenta dintre drepturile banesti cuvenite potrivit legii ca urmare a conventiei incheiate si suma reprezentând contributia datorata de angajator, coloana 7 se completeaza cu numarul si data conventiei incheiate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x