Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Achizitii haine second

Buna ziua. O intreprindere individuala achizitioneaza haine second hand la kg. Face procesul verbal de receptie pe bucata, in acel bax are diversa marfa de la geci la sosete, pretul marfii, de exemplu, este de 800 lei, bucati ii ies 300 la nota de receptie, pretul de achizitie pe bucata este 2.66 / bucata dar la vanzare sosetele nu poate sa le puna 3 lei, are la vanzare 1 leu ceea ce este sub pretul de achizitie. Cum este corect sa facem nir-ul?
Va multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 07 Sep. 2012
Receptia marfii - se intocmeste NIR-ul . Separat intocmiti o anexa cu transformarile facute pe articole , anexa pe care o atasati facturii. Ex. conform facturii primite avem: - greutate totala haine =10 kg - pret 10 lei - valoare factura 100 lei Din transformare au rezultat articolele conform PV anexa: - 50 buc articol X cu P/U 1 leu, valoare 50 lei - 20 buc articol Y cu p/u 2 lei, valoare 40 lei - 10 buc articol Z cu p/u 1 leu, valoare 10 lei Valoare totala anexa 100 lei Astfel se stabilesc si preturile de vanzare cu amanuntul. Atentie ! Valoarea totala a anexei trebuie sa coincida cu cea din factura.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x