Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

achizitie la kilogram comercializare la produs

Buna ziua!
As dori sa stiu din experienta dumneavoastra care este cel mai bun program de gestiune facturare online. Sau mai bine zis care s-ar preta pentru afacerea pe care o voi incepe. Voi deschide un second hand de haine, ideea este ca factura pe care o voi primi va contine numarul de kilograme, insa eu doresc sa comercializez produsele cu pretul per bucata.
Mai am cateva intrebari care probabil nu au neaparat legatura cu contabilitatea insa voi incerca in speranta ca voi primi raspuns la ele:
a) Firma va fi un SRL-D impozit pe venit si neplatitor de TVA si nu prea stiu ce inseamna deducerea cheltuielilor pe sediu (contract de comodat), nu stiu daca am voie sa le deduc si cu ce m-ar ajuta acest lucru, care sunt avantajele si dezavantajele
b) Daca contractul de comodat a fost facut cu mentiunea de deducere a cheltuielilor de mai sus sunt obligat sa le deduc?
c) Daca imi deschid un magazin online de produse casnice si voi lucra cu stocuri, daca activitatea o sa mi-o desfasor la sediul social (activitate nu e chiar un termen corect pentru ca de facturat avand o casa de marcat mobila si un program de facturare online voi putea emite facuturi de oriunde) dar daca stocurile vor fi depozitate la sediul social, am nevoie si de un punct de lucru, adica trebuie sa declar sediul social ca fiind si punct de lucru?
d) Tariful perceput de o firma de contabilitate va fi mai mic daca folosesc un program de facturare si gestiune online?

Multumesc

2 raspunsuri


la 15 Mar. 2015
Programele de gestiune sunt usor diferite din punctul de vedere al activitatii specializate, dar orice program depinde mult de modul cum sunt introduse datele si rapoartele pe care le poate oferi. Problema pentru activitatea economica prezentata nu este programul de lucru, ci modul de introducere in gestiune, cum faceti transformarea din kilograme in bucati, asa ca puteti face intrarea in gestiune in kg. ca materii prime, urmand ca la o selectie sa faceti conversia in produse finite sau marfuri. Deducerea cheltuielilor pe sediu este prevazuta contractual prin actul de comodat dar nu este obligatorie, daca societatea nu desfasoara activitatea la sediu. Declararea sediul ca punct de lucru nu este necesara, societatea fiind inregistrata fiscal deja la aceasta adresa. Tarifele pentru serviciile de contabilitate difera in functie de volumul de activitate, fiecare avand un pret, cu cat sunt mai multe activitati ce au in vedere gestiunea si contabilitatea primara desfasurate in cadrul societatii cu atat ar trebui sa scada pretul.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Mar. 2015
Va recomand cu incredere pentru o evidenta mai usoara si o facturare rapida solutia oferita de www.FacturarePRO.ro si www.GestiunePRO.ro Pe aceste siteuri exista inclusiv tutoriale video care va invata cum sa lucrati in programe iar costul licentelor este excelent.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x