Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Achitarea facturilor in ordine cronologica

Buna ziua,

In urma incheierii contractului de inchiriere a unui spatiu, avem de primit o suma care reprezinta garantia platita la inceputul contractului. Se pot achita facturi restante preferentiale din anul 2012 in cuantumul sumei(cu schimb de chitante) sau trebuiesc achitate in ordine cronologica facturile respective? Mentionez ca firma de la care am inchiriat spatiu aplica sistemul TVA la incasare. Multumesc.

Adaugata in   Studii de caz

3 raspunsuri


la 08 Mar. 2013
Buna ziua, Ca sa va pot oferi un raspuns trebuie sa imi oferiti cateva explicatii: dumneavostra doriti ca societatea de la care ati inchiriat spatiu sa plateasca factura pentru garantie care a fost emisa in 2012? Nu imi este foarte clar ce e cu chitantele care trebuie schimbate?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 08 Mar. 2013
Noi am platit o garantie la inceputul contractului de inchiriere a spatiului, am primit chitanta atunci conform contractului, acum s-a incheiat contractul si ar trebui sa primim garantia inapoi. Societatea noastra are cateva facturi restante pe 2012 la societatea respectiva. Noi am dori sa facem o chitanta cu restituire garantia conform contract si apoi societatea respectiva sa ne dea inapoi o chitanta pe care sa fie mentionata plata catorva facturi restante (in cuantumul sumei respective). Este obligatoriu sa achitam facturile in ordine cronologica sau putem achita de exemplu pe ultimele luni din anul 2012?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 08 Mar. 2013
Buna ziua, Societatea respectiva nu va poate opri banii din garantie ca si contravaloare pentru facturile ramase neachitate. Aceasta trebuie sa va returneze banii, suma pe care ati platit-o ca si garantie, urmand ca ulterior dumneavostra sa le achitati facturile. Chitantele pot fi in aceeasi data. Nu am gasit prevederi legale care sa specifice faptul ca facturile trebuie platite in ordine cronologica.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x