Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

1. soldul contului 1068. 2. impozitarea subventiilor APIA

Buna ziua. As avea doua intrebari disticte. 1. La preluarea contabilitatii unui srl am constatat ca soldul contului 1068 este mai mare decat rezerva legala. Urmare investigatiilor am aflat ca in primii ani de activitate adica anoo 2000- 2002 tot profitul a fost repartizat la rezerve in contul 1068. intrebarea este daca din contul 1068 se p[ot retrage sume pentru dividende pana la nivelul rezervelor legale. Va multumesc.
2. Am inteles din declaratia ministrului agriculturii de zilele trecute ca subventia primita de la APIA nu se impoziteaza (adica nu se cuprinde in venituri totale ) la calcularea impozitului pe profit. Daca este adevarat m-ar interesa daca este deosebire intre subventiile UE si cele guvernamentale achitate de APIA.

2 raspunsuri


la 20 Mai. 2016
Daca aveti rezervele create mai mari decat valorile legale trebuie sa le corectati. Subventiile primite , alocatiile, ajutoarele etc, nu se impoziteaza direct cxi doar veniturile rezultate din activitatea economica desfasurata cu aceste fonduri.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Mai. 2016
Va multumesc pentru raspunsuri, o zi buna va doresc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x