Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PFA - incetarea activitatii

Buna ziua,

Un PFA care are ca obiect de activitate comercializare echipament de sky isi inceteaza activitatea.

1. Cum se procedeaza cu produsele care raman pe stoc la incetarea activitati?

2. Cum se procedeaza cu produsele care sunt comandate la furnizor si care se vor livra de catre furnizor dupa incetarea activitatii?

Multumes,

3 raspunsuri


la 23 Nov. 2018
Incetarea activitatii, presupune neefectuarea unor operatiuni economice dupa pierderea identitatii. Stocurile din momentul incetarii nu mai pot fi valorificate de PFA, fiind probabil deja transferate in patrimoniul persoanei fizice. Livrarile dupa incetarea activitatii se vor face de catre persoana fizica ce va avea de declarat activitati economice in nume propriu fara o forma juridica.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Nov. 2018
Buna ziua, 1. Pentru stocurile de marfa transferate in patrimoniul persoanei fizice ce taxe se aplica? 2. Cun se peocedeaza cu marfurile care vor sosi dupa incetarea activitatii? Ele au fost comandate inainte de incetarea activitatii PFA dar nu au fost livrate pana la incetare! Vor intra in patrimoniul persoanei fizice? 3. Cum declara o persoana fizica activitati economice in nume propriu fara o forma juridica ? Multumesc,
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Nov. 2018
Faptul ca PFA a incetat activitatea inainte de a se incheia toate operatiunile este in sarcina dumneavoastra. Cum nu mai puteti sa efectuati vanzari in numele PFA veti putea derula ca persoana fizica aceste tranzactii urmand ca la final de an sa depuneti declaratia cu aceste venituri, ca cenituri din alte surse.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x