Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

stabilire valoare apartamente mansardare

Buna ziua, o societate a construit o mansarda cu 3 apartamente. Initial valoarea totala a lucrarii din contabilitate este de 455922.6 lei.Acum trebuie declarate la primarie cele 3 apartamente. Cum se procedeaza la stabilirea valorii pe fiecare apartament in parte din totalul de 455922.60 lei, in vederea declararii lor la primarie?
Multumesc

3 raspunsuri


la 04 Feb. 2015
Declararea valorii apartamentelor se face in baza actelor contabile, balanta si mijloace fixe si se poate face conform suprafetei fiecaruia avand la baza actul de scoatere din indiviziune.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Feb. 2015
In balanta contabila nu se gaseste decat valoarea totala de 455922.60 lei in contul 231 si aceasta trebuie defalcata pe fiecare apartament in parte si sincer, nu stiu cum trebuie procedat. De ex suprafata totala a mansardei este de 215.4 mp iar toal apartamente este de 186.2mp. Actul de scoatere din indiviziune cine il intocmeste?Care este formula de calcul, va rog, daca ma puteti ajuta cu un exemplu. Multumesc anticipat!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Feb. 2015
Scoaterea din indiviziune se face la finalizarea lucrarii pentru a avea proprietati distincte. Calculul pentru alocarea valorii se face in functie de suprafata construita, cel mai simplu fiind daca suprafetele sunt identice, in caz contrar o faceti stabilind un procentaj pentru fiecare apartament din suprafata totala pentru care alocati valoarea corespunzatoare procentului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x