Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

eroare la depunerea bilantului, semnatura unui expert contabil este obligatorie?

Buna ziua!
Am rugamintea daca se poate sa ma lamuriti in legatura cu depunerea bilantului - cine il poate semna, este nevoie de contrasemnatura unui expert contabil?
Am un srl si este al doilea an cand depun bilantul. Anul acesta dupa ce l-am depus cand am scos recipisa, era eroare din cauza formularului care nu era ultima versiune, l-am depus din nou si la fel era eroare datorita lipsei documentelor zip-arhivate; la finante mi s-a spus ca eroarea este din cauza ca nu am semnatura unui expert contabil, taxa pt. o semnatura a unui expert contabil este intre 200 ? 400 lei. Contabilitatea eu o fac, fiind contabil, este nevoie sa platesc un expert cvontabil?
Va multumesc.

3 raspunsuri


la 14 Iul. 2015
Eroarea semnalata de program poate fi din cauza inregistrarii gresite a functiei persoanei care intocmeste bilantul, pentru optiunea aleasa fiind necesara inregistrarea codului CECCAR, sau poate fi incadrarea firmei in categoria de marime care sa necesite semnatura autorizata si/sau audit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Iul. 2015
Multumesc pt. raspunsul promt. la bilant am setat ca si anul trecut 13--ALTA PERSOANA IMPUTERNICITA, POTRIVIT LEGII prima eroare Au fost identificate urmatoarele ERORI: F: validari globale va rugam sa verificati daca folositi versiunea corecta de PDF inteligent sau daca XML-ul creat contine namespace-ul conform schemei XSD (pentru perioada de raportare) eroare structura: namespace ('mfp:anaf:dgti:s1003:declaratie:v2') lipsa sau incorect la sectiunea Bilant1003. Valoarea corecta este xmlns='mfp:anaf:dgti:s1003:declaratie:v3' la a doua eroare = era lipsa documente atasate (la ghiseu au introdus numai bilantul nu si restul!!!) acesta este prima versiune S1003_A1.0.0/ 02.04.2014 si aceasta este a doua pe care am depus-o S1003_A1.0.0/ 09.04.2015 imi puteti spune ~~incadrarea firmei in categoria de marime care sa necesite semnatura autorizata si/sau audit~~ce inseamna in cazul meu -- detin un srl din 2013 domeniul de activitate este comertul cu produse apicole. va multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Iul. 2015
Problema este tot cu introducerea arhivei in documentul electronic. Va trebui sa anulati semnatura pentru a face modificari apoi la salvarea documentului atasati arhiva .zip aceasta fiind incorporata in documentul salvat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x