Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

semnatura bilant 31.12.2013

Buna ziua, la o societate comerciala (srl-abc alimentar) cu cifra de afaceri sub 35000 eur in anul 2013, poate semna administratorul societatii bilantul si in partea dreapta la "alte persoane imputernicite cf legii"? Specific ca administratorul nu are studii economice superioare.
Va rog, daca se poate, sa enumerati si variantele posibile pe care le are.Cei de la ANAF spun ca nu poate, cf art 10 din legea 82/1991.
Multumesc

2 raspunsuri


la 11 Feb. 2014
In legea contabilitatii se precizeaza ca situatiile financiare pot fi semnate numai de: - directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie potrivit legii; - persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale CECCAR. Semnarea situatiilor financiare la societatile care aplica sistem simplificat (firmele cu cifra de afaceri de pana in 35.000 de euro si active pana la 35.000 de euro ) se face de catre persoane fizice cu studii economice superioare. Bilantul nu este intocmit de administrator, ci de un angajat care indeplineste conditiile de mai sus sau de o alta persoana in baza unui contract de prestari servicii incheiat intre parti.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Feb. 2014
angajatul poate fi incadrat si cu timp partial de o ora pe zi? totodata, daca isi face angajarea acum poate semna, dpdv legal, situatiile financiare de la 31.12.2013? Multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x