Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Concediu medical

Se poate compensa contravaloarea concediului medical a unui angajat din FNUASS si luna urmatoare, daca suma de compensat a fost mai mare decat valoarea FNUASS-ului?
Daca da, cum se face inregistrarea in declaratia 112?

Multumesc,
Elena Tatar

2 raspunsuri


la 26 Iul. 2012
Compensarea contributiei la concedii medicale cu contravaloarea concediului medical se face numai in luna curenta? Daca ramane suma de recuperat se depune dosar la casa de sanatate?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Iul. 2012
Sumele care se platesc asiguratilor, suportate din bugetul FNUASS, se retin din contributiile pentru concedii si indemnizatii datorate pentru luna respectiva. Sumele care depasesc suma contributiilor datorate de acestia in luna respectiva, se recupereaza de la Casa de sanatate de care apartineti. Pentru recuperarea sumelor de la CASA DE SANATATE, angajatorul depune la registratura un dosar ce trebuie sa contina : - Cerere, vezi anexa nr.12 din Ordinul 60/2006 cu modificarile si completarile ulterioare - Centralizarea certificatelor de concediu medical, vezi anexa nr. 18 Ordinul 60//2006 cu modificarile si completarile ulterioare - Copie dupa Declaratia 112 - Certificat de atestare fiscala; - Fisa sintetica -Cont 439 - ANAF - Concediile medicale - exemplar roz. Declaratia 112, in cazul in care aveti concedii medicale, se completeaza la sectiunea B si D.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x