Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Aplicare indice inflatie pentru diferente salarii

Buna dimineata,
Nelamuririle mele sunt urmatoarele: In cazul salariatii din sectorul bugetar care au dreptul la reintregirea salariilor cu 25% in urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, de la ce data ce aplica indicele de inflatie (total IPC- institutul national de statistica) ? De la data primului stat de plata in care salariile au fost diminuate, sau de la data ultimului stat de plata cu salariile dimnuate ? Mai precis, de la iulie 2010, sau de la iulie 2011 ? O alta problema este: un fost salariat care, la data taierii salariilor avea un salariu, iar peste cateva luni a fost promovat in functie si s-a majorat salariul, va beneficia de diferenta de 25 % la salariul vechi, sau la salariul nou ?
Faceti, va rog referire si la legislatie (conform carei lei, ordonanta, .... ).
Este correct sa se intocmeasca stat de plata separate pentru aceste diferente, sau se pot cuprinde in statul lunii in care se platesc salariile lunii curente ?
Va multumesc foarte mult.
Adaugata in   Studii de caz Salarizare

1 raspuns


la 26 Nov. 2015
Hotararea judecatoreasca repune in drepturi salariatii din sectorul bugetar care au avut diminuate salariile. Aceasta precizeaza sumele, modul de calculare precum si momentul din care se aplica. Persoanei care a fost promovata i se va calcula diferenta pentru ambele functii pe perioada la care face referire hotararea. Baza legala o aveti in incheierea hotararii. Pentru diferente se va face un stat suplimentar de salarii, care trebuie aprobat de ordonatorul de credite.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x