Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

restituire TVA la import intracomunitar

Am urmatoarea situatie : o firma, SRL, neplatitoare de TVA, care se ocupa cu vanzare produse in piata si inca intr-o mica locatie, cu codul CAEN 4782 ``Comert cu amanuntul al textilelor, imbracamintei si incaltamintei efectuat prin standuri, chioscuri si piete`` vrea sa faca achizitii de articole cu factura dintr-o tara intracomunitara. O intereseaza daca tva-ul platit in tara respectiva il poate recupera la noi in tara.

Va multumesc.

2 raspunsuri


la 19 Mar. 2014
Conform prevederilor art. 153^1 alin. (1) lit. a) din codul fiscal, persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania si persoana juridica neimpozabila stabilita in Romania, neinregistrate si care nu au obligatia sa se inregistreze conform art. 153 si care nu sunt deja inregistrate conform lit. b) sau c) sau alin. (2), care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA conform acestui articol, inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare, daca valoarea achizitiei intracomunitare respective depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare in anul calendaristic in care are loc achizitia intracomunitara. (plafonul 10000 euro)
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Mar. 2014
Am omis sa precizez ca achizitia intracomunitara anuala nu depaseste plafonul de 10.000 euro. Deci, nu este nevoie ca firma sa se inregistreze ca platitoare de tva, conform articolului din raspunsul d-voastra. In acest caz, ramane valabila intrebarea mea : daca firma poate recupera tva-ul platit in tara intracomunitara ? Va multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x