Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

II cu 2 puncte de lucru - registre obligatorii

Buna seara, as dori sa va intreb ce registre trebuie sa intocmeasca obligatoriu o intreprindere individuala care are 2 puncte de lucru, cu obiecte de activitate diferite. Mentionez ca are 2 case de marcat; chiar daca e vorba de o contabilitate simplificata, nu ar trebui sa aiba 2 registre de incasari si plati, 2 registre unice de control pentru fiecare punct de lucru, registre inventar sau e de ajuns sa tina doar gestiunile separat pe 2 rapoarte de gestiune?
Va multumesc.

2 raspunsuri


la 16 Iul. 2013
Buna seara, Conform Decretului 209/1976 privind regulamentul operatiunilor de casa, permite unei II sa deschida mai multe casierii. Inregistrarile contabile trebuie sa reflecte realitatea economica. Daca fiecare dintre aceste puncte de lucru au operatii cu numerar, se recomanda, fara a transfera bani la casieria centrala, atunci fiecare dintre aceste puncte de lucru va conduce registre de casa separat, iar la sfarsitul zilei, in registrul de casa trebuie sa se identifice soldul real al disponibilului existent la punctul de lucru. Punctele de lucru trebuie sa fie declarate la Registrul Comertului. Daca au mai mult de 5 salariati, atunci vor avea si CUI-uri diferite si implicit, registre diferite. Registrul de casa trebuie sa reflecte in totalitate operatiile cu numerar desfasurate la acest punct de lucru, independent de celelalte activitati de casa ale societatii. In functie de situatia concreta a societatii, exista posibilitatea ca disponibilul rezultat de la punctele de lucru sa fie depus in casieria societatii, zilnic sau la alte perioade, ocazie cu care se va intocmi atat un proces verbal de predare primire intre persoana ce conduce casieria de la punctul de lucru si persoana de la casieria centrala, iar ca document justificativ se va inctocmii Monetarul.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Iul. 2013
Buna ziua. Tineti registre separate pe fiecare punct de lucru. O zi buna.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x