Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Plata indemnizatie de arbitraj pentru arbitrii

Asociatie sportiva de fotbal primeste de la asociatia judeteana formulare de delegatii intocmite pentru arbitrii in care sunt trecute sumele pe care asociatia noastra trebuie sa le-o achite arbitrilor respectiv un brut si un net. Ce impozite trebuie sa retina si sa vireze asociatia noastra si cum se declara? Dar pentru cheltuieliile de transport ,Care este regimul acestora?va multumesc pentru ajutor!

1 raspuns


la 16 Ian. 2015
Contractele incheiate de catre arbitrii delegati sunt de tipul contractelor civile. Baza legala a contractelor civile o reprezinta art. 1166 din noul Cod civil, iar conform art 52 din Codul fiscal, platitorii au obligatia de a calcula, de a retine si de a vira impozit prin retinere la sursa, reprezentand plati anticipate, din veniturile platite pentru veniturile din activitati desfasurate in baza conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil. Impozitul ce trebuie retinut se stabileste aplicand o cota de impunere de 10% la venitul brut . Contribuabilii care realizeaza venituri din activitati din conventii civile pot opta pentru stabilirea impozitului pe venit ca impozit final, de 16%.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x