Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

promovare in grad - data /Cerere, examen, plata

- pe data 10.11.2011 mi s-a incheiat CIM
- dupa 3 ani de zile se fac promovari de grad si se adauga la salariu un anumit procent
- fiind angajata la finele anului 2011, lucrand inante in mediul privat, evaluarea anuala nu mi s-a facut la inceputul anului 2012, intrucat nu au trecut cele 6 luni de zile de la data angajarii mele.
- evaluarile mi s-au facut in anii 2013 si 2014 si am obtinut calificativul maxim.

1. - la ce data trebuie sa depun o Cerere pt. a solicita conducerii institutiei sa organizeze examen pt. promovare in grad ?
a) - pot depune Cererea si inainte de a implini cei 3 ani
de la data angajarii ?
- pot sa fac cerere si cu 1 luna /2 luni inainte pt. a fi luata in evidenta la RU, pt. a se face Bibliografia pt. examen, pt. a se anunta in termen de 30 de zile examenul, ....?
sau
b) - trebuie sa astept implinirea celor 3 ani de zile si cele 3 evaluari anuale si apoi sa fac o asemenea Cerere ?

2.1 - examenul de promovare se poate sustine si inante de data de 10.11.2014
sau
2.2. - se va sustine dupa data de 10.11.2014 ?

3.1. - salariul va fi marit de la data 10.11.2014 ?
sau
3.2. - va fi marit din data de 01.12.2014 ?

sau

4. - va trebui sa se implineasca cei 3 ani - pe data de 10.11.2014 si va trebui sa fie asteptata si cea de a 3-a evaluare anuala - in 01.2015, iar Cererea - sa fie depusa abia dupa data de 01.2015, examenul sa se sustina in 01.2015, iar plata salariului marit in urma promovarii in grad sa se faca cu data de 01.02.2015 ?

3 raspunsuri


la 02 Sep. 2014
Cererea pentru solicitarea organizarii unui examen de promovare in grad puteti sa o faceti dupa ce ati facut 3 ani vechime la locul de munca, respectiv dupa 10 noiembrie 2014. Organizarea examenului tine de conducerea societatii si compartimentul de resurse umane. Daca stiti ca se organizeaza acest examen de catre societate in luna noiembrie, puteti depune cererea inainte, in caz ca examenul se organizeaza in functie de solicitari, depunerea cererii anticipat nu va avea efect pentru ca nu aveti conditia de vechime. Salariu va fi marit in urma indeplinirii baremului la examen, cu data la care este data decizia de catre reprezentantul societatii. Conditiile organizarii, sustinerii examenelor de grad precum si efectele acestora pentru calificarea personalului sunt specificate in regulamentele societatii sau in hotararile forului superior.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Sep. 2014
- este vorba despre un examen in cadrul unei institutii publice. - examenul de promovare in grad poate fi sustinut: 1.1 -dupa ce am facut 3 ani vechime la locul de munca ? sau 1.2. - dupa ce au fost impliniti cei 3 ani in gradul profesional actual ? ( pt. ca data trecuta implinisem conditiile, am luat examenul, dar am pierdut 1 luna de zile la plata, pt. ca aprobarea directorului institutiei publice a fost data abia dupa 1 sau 2 luni de zile ) 2 .1 .- promovarea in grad este obligatorie ? sau 2.2. - este conditionata de necesitatile institutiei ? - Adica, angajatorul va permite /va accepta sau nu sa organizeze sau nu un examen de promovare pt. ca un angajat sa promoveze un grad, doar daca institutia are nevoie de un salariat mai pregatit ? - pt. ca pt. acest lucru institutia va suporta un salariu mai mare catre salariat. - exista in acest sens o conditionare pt. a se organiza sau nu un examen de promovare a unui salariat ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Sep. 2014
Promovarea in grad este obligatorie pentru salariat daca este prevazuta in contractul individual de munca, organizarea examenului se face periodic in functie de decizia conducerii. Puteti sa va inscrieti la examenul de grad daca indepliniti conditiile legale de vechime, cand va fi organizat primul examen.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x