Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cum ma inregistrez ca platitor de TVA?

Sunt avocat si in luna decembrie 2012 am ajuns la suma de 119.500 lei. Ce trebuie sa fac, unde trebuie sa anunt ? Trebuie sa devin platitoare de TVA ? Cum procedez pentru a intra in legalitate?
Adaugata in   ANAF si MFP Plata tva

3 raspunsuri


la 09 Feb. 2013
Buna ziua, Pentru a va inregistra ca platitor de TVA trebuie sa depuneti la Administratia Financiara urmatoarele acte: - "Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica (010)", insotita de anexa 1 si anexa 2 reglementata prin OMFP 2795/2011 (2 exemplare); - Copie legalizata a CI; - Dovada de spatiu: contract de inchiriere, comodat etc, cu schita de rigoare; - Certificat Constatator de la Registrul Comertului, cu mentiunea speciala "pentru Administratia Finantelor Publice a sectorului....". Decizia privind aprobarea inregistrarii in scopuri de TVA se elibereaza in 10 zile lucratoare pe baza de delegatie + copie CI/BI + stampila.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Feb. 2013
S-a modificat plafonul de la 119000 lei la 2200000 lei; de la 35000 euro la 65000 euro (curs euro 3,3817 ,curs la data aderarii) Nu veti deveni platitor de TVA prin depasirea plafonului, ci doar daca doriti optional. Numai bine!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Oct. 2013
Buna ziua, legat de topicul de mai sus as vrea sa va intreb daca procesul de schimbare al statutului de neplatitor in platitor de TVA implica si controlul situatiilor financiare la sediul firmei (mentionez ca nu indeplinesc conditia obligatorie de depasire a plafonului de 65.000 euro) si daca da, se incadreaza in cele 10 zile sau e psibil sa dureze 1-2 luni ... ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x