Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Plati penalitati la CASMB,din moment ce angajatorul vireaza contributia lunar

Buna ziua
A fost o perioada in care nu am avut loc de munca si am achitat CAS la CASMB,dupa care m-am angajat cu contract de munca pe durata nedeterminata si contributia a fost platita de catre angajator.Nu am anuntat CASMB despre acest fapt,fiind convins ca din moment ce plata se face de catre angajator pe numele si CNP meu,nu va fi cazul,dar am constatat ca acestia mi-au calculat penalitati pentru neplata si sunt buna de plata in acest moment.Intrebarea mea este daca sunt obligata sa platesc aceste penalitati pentru neplata la casierie din moment ce angajatorul a virat luna de luna contributiile.

1 raspuns


la 23 Iun. 2014
Daca aveti contract separat cu CASMB, trebuie sa platiti lunar contributia contractuala. In cazul in care v-ati angajat cu contract de munca, societatea a declarat si virat contributiile salariale dar era obligatia dumneavoastra sa informati CASMB ca doriti suspendarea sau incheierea contractului avut individual, altfel in conceptia lor contributia colectata separat se va adauga la cea acumulata din contrtactul de munca generand in viitor o pensie corespunzatoare contributiei. Puteti sa faceti o adresa catre CASMB pe care sa o depuneti la registratura prin care sa anuntati ca doriti suspendarea contractului incheiat cu ei anterior, din cauza ca sunteti angajat cu contract de munca din data si doriti recalcularea contributiei in acest caz. Astfel este posibil sa vi se anuleze o parte din datorie, dar si punctajul de pensie va fi corespunzator.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x