Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

plafon incasari - incasare factura prin depunere numerar

Buna ziua,
Sunt PJ,
Legea 70 / 2015,imi permite sa incasez o factura mai mare de 10000ron,de la o persoana fizica prin depunere de numerar la ghiseul bancii direct in contul bancar al firmei?Mentionez ca persoana fizica nu are cont bancar sa-mi faca plata prin transfer.Incasarea respectiva apare in extrasul de cont nu se regaseste in casa ,incalc legea? Undeva in lege spune ca depunerile de numerar direct in cont la banci nu este plafonat.Va rog ajutati-ma sa inteleg despre ce depuneri este vorba si daca procedez corect pentru incasarea facturii.
Multumesc,

3 raspunsuri


la 09 Mai. 2015
Depunerea de numerar in contul firmei practicata de catre client nu este reglementata de regulile privind tranzactiile cu numerar, respectiv nu este afectat plafonul de incasari/ plati. Acest mod de lucru evita utilizarea casei de marcat, precum si operarea in registrul de casa cu plafonul legal stabilit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Mai. 2015
Multumesc, Pana in prezent am utilizat casa de marcat ,odata cu introducerea plafonului de casa,nu o mai pot utiliza pentru ca legea nu-mi permite,activitatea firmei este comert cu autoturisme de ocazie,care au o valoare peste 10000 ron. Intrebarea a fost pusa in sensul daca sunt conditionata sa incasez numai prin transfer bancar sau pot si prin depunere de numerar de la persoane fizice ,in sensul de a nu pierde potentiali clienti persoane fizice care nu au cont la banca.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Mai. 2015
Pentru faptul ca nu puteti utiliza casa de marcat pentru numerar, puteti incasa prin virament sau prin depunere directa in contul societatii a sumei respective.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x