Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

obligatii fiscale pfi

Buna seara! De curand am devenit coordonator avon iar pentru a putea beneficia de comisionul aferent trebuie sa fiu pfa sau pfi! Ma puteti lamuri care ar fi solutia mai avantajoasa pentru mine avand in vedere ca sunt si angajata cu carete de munca la o firma iar aceasta activitate este extra iar valoarea care as incasa-o ar fi de max 300 lei pe luna!
Va multumesc.

2 raspunsuri


la 09 Ian. 2014
Daca doriti deschiderea unui PFA: Conform prevederilor din Codul Fiscal, in cazul in care realizati si venituri din salarii/ asimilate salariilor sau PENSII, nu se datoreaza contributia de asigurari sociale . Asadar, se va retine 16% impozit si 5,5% CASS. Baza de calcul al contributiilor sociale este venitul brut stabilit prin contractul incheiat intre parti, diferenta dintre venitul brut si cheltuiala deductibila prevazuta la art. 50 sau venitul din asociere, dupa caz. Baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale de sanatate nu poate fi mai mica decat un salariu de baza minim brut pe tara, daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia. Declararea veniturilor care reprezinta baza lunara de calcul a contributiilor sociale se realizeaza prin depunerea unei declaratii 600 privind venitul asigurat la sistemul public de pensii, precum si a declaratiei de venit estimat si a declaratiei privind venitul realizat, pentru contributia de asigurari sociale de sanatate.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Ian. 2014
va multumesc pentru lamuriri!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x