Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declararea lunara a impozitului

Buna ziua,

Intrucat scadenta impozitului pe profit, datorat pentru luna ianuarie 2013 de catre societatile care trec la micro in februarie, este lunara si nu trimestriala, cum reusim sa completam declaratia 100 pentru impozitul pe profit cu scadenta lunara?La completarea declaratiei, ce data trebuie sa trecem la perioada, deoarece se da eroare de completare, daca nu se indica perioada de raportare trimestrul.

Va multumesc

Valeria Popescu

1 raspuns


la 22 Feb. 2013
Buna ziua, conform instructiunilor de completare, Declaratia 100 se depune: 1.1. Lunar, pentru obligaţiile de plata reprezentand: a) impozit reţinut la sursa, conform legislaţiei specifice privind impozitul pe venitul persoanelor fizice: impozit pe veniturile din salarii [cu excepţiile prevazute la pct. 1.2. lit. g) şi pct. 1.3.], impozit pe veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, impozit pe veniturile din activitatea de expertiza contabila şi tehnica, judiciara şi extrajudiciara, impozit pe veniturile din activitaţi desfaşurate in baza contractelor/convenţiilor civile incheiate potrivit Codului civil, cu excepţiile prevazute la pct. 1.2 lit. g) şi pct. 1.3, impozit pe veniturile din vanzarea bunurilor in regim de consignaţie, impozit pe veniturile din activitaţi desfaşurate in baza contractelor de agent, comision sau mandat comercial, impozit pe veniturile din dividende distribuite persoanelor fizice, impozit pe veniturile din dobanzi, impozit pe caştigul din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare, impozit pe caştigul din operaţiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum şi din orice alte operaţiuni de acest gen, altele decat cele cu instrumente financiare tranzacţionate pe pieţe autorizate şi supravegheate de Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare, impozit pe veniturile din pensii, impozit pe veniturile din premii şi din jocuri de noroc, impozit pe veniturile din transferul proprietaţilor imobiliare din patrimoniul personal, impozit pe veniturile din activitaţi agricole, impozit pe alte venituri ale persoanelor fizice; b) impozit la ţiţeiul din producţia interna; c) impozit pe dividende distribuite persoanelor juridice; d) impozit pe veniturile obţinute din Romania de nerezidenţi, persoane fizice/juridice, conform titlului V din Legea nr.571/2003 privin Codul fiscal, cu modificarile şi completarile ulterioare, sau conform convenţiilor de evitare a dublei impuneri, incheiate de Romania cu alte state; e) varsaminte de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neincadrate, conform Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile şi completarile ulterioare; f) taxa de timbru social asupra jocurilor de noroc. II. Completarea declaratiei 1. Perioada de raportare In rubrica “Luna” se inscrie cu cifre arabe numarul lunii la care se refera obligatia sau numarul ultimei luni a perioadei de raportare, dupa caz (de exemplu: 01 pentru luna ianuarie sau 03 pentru trimestrul I). Anul pentru care se completeaza declaratia se inscrie cu cifre arabe cu 4 caractere (de exemplu: 2009).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x