Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cum se efectueaza compensarile incepand cu 01.01.2020?

Buna ziua,

Incepand cu 01.01.2020 s-a modificat procedura privind operatiunile de compensare intre firme (cu capital privat sau de stat).
Aceste operatiuni se puteau efectua inainte pe imprimate speciale de ordine de compensare. Am inteles ca incepand cu 01.01.2020 nu mai exsta aceste imprimate. Este obligatoriu ca orice firma (mare, mica, mijlocie) sa deruleze toate operatiunile de compensare prin serviciul de compensari Sicod CPPI sau putem sa ne creem un sistem propriu de compensare si sa-l folosim in relatiile cu partenerii cu care avem astfel de operatiuni? Serviciul de compensari ne taxeaza pentru fiecare operatiune de compensare derulata prin ei. E normal?

Multumesc!

2 raspunsuri


la 28 Apr. 2020
Compoensarile se pot face prin clauza contractuala daca are valoare mica, altfel trebuie sa folositi sicod. Este normal sa platiti comision, la fel era si in cazul platilor prin banca.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Apr. 2020
Buna ziua, Ce inseamna valoare mica? In Sicod s-au eliminat conditiile privind valoarea compensata si datele scadente. Exista tarife diferite in functie de valoarea compensata. Daca prin contractul incheiat intre parti se prevede ca plata se poate efectua si prin compensare considerati ca aceasta clauza poate sta la baza inregistrarii in contabilitate a compensarii in ideea ca totusi exista un formular de compensare agreat de partile implicate. Multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x