Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Operatiune triunghiular Belgia - Romania- Italia

Buna ziua, va rog sa imi spuneti care este procedura daca o societate din Romania cumpara lemn (cherestea, rumegus etc) din Belgia si Belgia factureaza catre Romania iar Romania catre Italia dar marfa nu trece prin Romania, pleaca direct din Belgia in Italia. Care este tratamentul fiscal dpdv al tva?cine este obligat sa suporte transportul? ce documente sunt necesare a fi atasate la factura de vanzare emisa din Romania catre Italia, totodata la factura de achziitie din Belgia catre Romania avand in vedere ca marfa nu trece prin Romania?
Multumesc

3 raspunsuri


la 18 Sep. 2015
Pentru operatiunea respectiva se aplica prevederile legale de achizitie intracomunitara avand in vedere transportul produsului intre doua tari comunitare. Transportul este suportat de catre firma care are stabilita contractual aceasta clauza. Din punct de vedere fiscal, toate firmele implicate trebuie sa fie inregistrate in scopuri de tva pentru operatiuni intracomunitare altfel nu se poate aplica taxarea inversa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Sep. 2015
sa inteleg ca factura emisa de Belgia va fi inregistrata in Romania cu taxare inversa iar factura de vanzare din Romania catre Italia va fi scutita cu dr de deducere daca se factureaza la persoane juridice sau va fi emisa cu tva daca se factureaza la persoane fizice?mentionez, ca toti 3 sunt platitori de tva inscrisi in vies.Este corect ce spun? multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Sep. 2015
Daca cei trei parteneri sunt inregistrati pentru operatiuni intracomunitare in vies firma vanzatoare din belgia va factura fara tva iar firma romana va aplica taxare inversa la achizitie si va factura fara tva catre beneficiarul italian.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x