Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

ong organizare tabere externe

Buna ziua. Am un ong care nu are activittate economica, dar desfasora cursuri de limbi straine, doar in baza sponsorizarilor si donatiilor. In ce conditii pot organiza tabere externe sau workshopuri externe si nu numai? se va constitui aceasta parte ca fiind o activitate ce se desfasoara in scop economic? trebuie sa ma inregistrez undeva ca sa pot organiza tabere externe sau seminarii ( in ROI?, ce obligatii fiscale am?

Multumesc
Adaugata in   Studii de caz Ong

3 raspunsuri


la 01 Feb. 2016
Desfasurarea unor activitati de organizare de tabere sau excursii presupune licentierea in turism sau activitate de agent de turism, sau un parteneriat cu unitati de acest gen. Activitatea aceasta pentru ong poate fi considerata economica daca se incaseaza banii pe factura, sau noneconomica daca se utilizeaza donatii sponsorizari sau alte surse de finantare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Feb. 2016
Va multumesc. Ma interesa in mod particular, in cazul in care cumpar de la un partener aceste tabere, ong-ul meu trebuie sa fie inscris in ROI?Si daca da, in ce conditii? Taberele pot fi achizitionate de la parteneri din afara, sau din tara, Sa zicem ca activitatea e desfasurata in scopul de a produce venituri, deci e considerata economica. E posibil ca sa depasesc un plafon de 10000 de Euro / an
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Feb. 2016
Pentru activitatea de vanzare a unor pachete turistice veti functiona ca agent de turism iar pentru pachete proprii ca agentie de turism.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x