Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

autofactura achizitii bunuri.

Sunt o societate platitoare de tva iar in ultimul timp întâmpin probleme de la furnizori privind întârzierea întocmirii facturilor, acestia le întocmesc si dupa 2 luni de la data livtarii bunurilor. Unul din furnizori mi-a replicat ca ce trebuie sa astept factura de la ei, si ca de ce nu am întocmit autofactura? Va rog sa-mi spuneti daca am aceasta obligatie si cum trebuie sa procedez si in baza carui articol din codul fiscal?

3 raspunsuri


la 15 Sep. 2015
Autofactura se aplica oentru situatiile cand bunurile intrate in gestiune nu au factura, ca exceptie. Neeliberarea facturii la termenul livrarii nu este fireasca, pentru ca nu puteti face raportarile corect. Problema este ca nu trebuie sa faceti plata decat in baza unui document legal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Sep. 2015
Plata se face legal, conform contractelor incheiate, ca avans marfa. Ulterior se livreaza , dar nu transmit facturi si-mi dau ca replica " De ce nu ati facut autofactura"? As fi vrut, daca puteti un cadru legislativ ca sa le pot inchide gura la cei care vor sa imiedica fluxul corect al documentelor. Eu din codul fiscal am inteles ca suntem obligati la emiterea autofacturii doar pentru achizitii/prestari intracomunitare. Multumesc pentru bunavointa
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Sep. 2015
Codul fiscal admite autofactura ca un caz exceptional in care nu se primeste factura in termenul legal dar in cazul dumneavoastra nu inteleg cum faceti plata avansului fara sa aveti o proforma, ca document in baza caruia se face plata, altfel cum inregistrati plata in contabilitate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x