Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

voucher cu scop unic sau voucher cu scop multiplu?

Buna ziua. Lucrez la o societate care comercializeaza cu amanuntul: bauturi alcoolice cu tva 20%, dulciuri si bauturi nealcoolice cu tva 9%. Avem deschise mai multe magazine in tara. Dorim sa implementam acordarea unor carduri valorice cu valoarea nominala de 50, 100 si 150 lei. Acestea vor putea fi cumparate de catre clienti si oferite cadou prietenilor (sau altor persoane) urmand ca acestia sa achizitioneze produse apartinand societatii, in baza voucherelor primite.
Din legislatie am inteles ca sunt 3 tipur de vouchere cu tratament fiscal diferit:
1. free voucher - includ voucherele de discount si cardurile cadou
2. SPV - voucher cu scop unic - voucher pentru care toate informatiile relevante privind regimul tva aplicabil operatiunii la care acesta se refera trebuie sa fie cunoscute la momentul vanzarii acestuia si bunurile/serviciile trebuie identificate.
3. MPV - voucher cu scop multiplu - voucher pentru care la momentul vanzarii nu sunt cunoscute toate informatiilre relevante privind regimul tva aplicabil operatiunii la care acesta se refera si bunurile/serviciile nu sunt identificate.

SPV - incasarea acestuia de considera un avans si se colecteaza tva.
MPV - incasarea acestuia nu reprezinta avans iar exigibilitatea tva intervine la livrarea marfii in baza voucherului.

Ideea este sa apreciez corect din care categorie este voucherul pe care il implementez.
Eu zic ca se incadreaza la MPV deoarece avand marfuri atat cu 9% (dulciuri si bauturi nealcoolice) cat si 20% (bauturi alcoolice), la momentul vanzarii voucherului la client nu se poate identifica exact marfa care se achizitioneaza cu voucherul respectiv (cu 20%, cu 9%, sau combinat).

Dumneavoastra ce parere aveti, cum interpretati situatia?

1 raspuns


la 05 Dec. 2016
Din cele prezentate oferiti carduri, nu bonuri valorice, iar momentul achitarii influenteaza inregistrarea contabila. In opinia mea este o plata in avans pe debitori diversi.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x