Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Vanzare auto

Am preluat pe firma un contract de leasing pentru un autoturism. Deaoarece valoarea de amortizare se v-a intinde pe o perioada de 5 ani cum pot sa fac sa-l vand sub valoarea neamortizata ? Mentionez a fost preluat in 2012 dat mai are pana in 2017 valoare neamortizata, are motorul defect iar reparatia ar face mai mult decat masina.
Ajutati-ma cu o monografie. Valoarea amortizata este cheltuiala deductibila?
Adaugata in   Monografii contabile

2 raspunsuri


la 22 Ian. 2014
Cheltuielile inregistrate ca urmare a vanzarii unui mijloc fix sunt cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile. Astfel, vanzarea sub costul de achizitie a mijlocului fix este deductibila fiscal la determinarea impozitului pe profit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Mar. 2017
Majoritatea contractelor de leasing financiar au prevazut transferul de proprietate la achitarea integrala a ratelor de leasing financiar. Intr-un contract de leasing financiar nu este necesar sa se transfere si dreptul de proprietate. De aceea recomand mai intai citirea cu atentie a contractului de leasing. In concluzie nu vad cum ai putea sa vinzi ceva ce nu e al tau. Normal ar trebui discutat cu cei care au acordat leasingul pentru a se efectua transferul de proprietate si a exista posibilitatea revanzarii automobilului. Consider , de asemenea, vanzarea o tranzactie diferita fata de cea de leasing si nu ar trebui corelate, cu exceptia cazului in care vanzarea are loc catre aceasi firma care a acordat leasingul. Totusi, daca are loc vanzarea automobului, nu inseamna si incetarea contarctului de leasing. In concluzie ar trebui discutat cu cei care au acordat leasingul.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x