Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA la incasare. Deducere facturi

Am o societate cu TVA lunar, care aplica de la 1 ianuarie 2013 sistemul TVA la incasare. Cum se deduce TVA de la facturile primite de la furnizori?
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 07 Mar. 2013
Exigibilitatea taxei aferente contravalorii neincasate intervine in cea de-a 90-a zi calendaristica, de la data emiterii facturii, in cazul in care societatea aplica sistemul TVA la incasare nu a incasat contravaloarea integrala sau partiala a facturii de livrarii de bunuri ori a prestarii de servicii . Societatea care aplica sistemul de TVA la incasare, are obligatia sa deduca TVA din facturile de achizitii numai in momentul in care isi vor plati furnizorii, indiferent daca furnizorii sunt sau nu in sistemul TVA la incasare. Pentru societatile care aplica sistemul de TVA la incasare exista anumite operatiuni pentru care deducerea TVA este permisa, chiar daca acestia nu si-au platit furnizorii, si anume: - Achizitii intracomunitare de bunuri si servicii; - Importuri sau situatii in care bunurile ies din regimurile vamale prevazute la art. 114 lit. a) si d) din Codul fiscal, printre care se numara: regimul vama de tranzit intern, de admitere temporara, de antrepozit vamal, de tranzit vamal extern, antrepozit de TVA; - Achizitii in cadrul unei operatiuni triunghiulare cand persoanele impozabile sunt beneficiarii livrarii ulterioare; - Achizitii de bunuri pentru care se aplica taxarea inversa; - Achizitiile de gaze naturale si energie electrica in conditiile prevazute la art. 132 alin. (1) lit. e) sau f) din Codul fiscal; - Achizitii de bunuri si servicii care au locul taxarii in Romania de la persoane impozabile nestabilite si neinregistrate in scopuri de TVA in Romania - Achizitii de aur de investitii efectuate de beneficiarul care si-a exercitat optiunea de taxare catre cumparator.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x