Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Subventie pentru agricultura de subzistenta

Un PFA care are activitatea de cresterea albinelor, primeste anual 1500 euro subventii de la APIA pentru ferme de subzistente. Aceasta suma o primeste timp de trei ani, dupa care se face verificare daca se respecta planul de afaceri depus si aprobat initial. In cazul in care planul este indeplinit se continua primirea sumei de 1500 euro / an inca doi ani, daca planul de afaceri ne este respectat nu se mai primeste suma respectiva, fara a fi obligati la returnarea sumelor incasate in primii trei ani. Venitul incasat anual din aceasta subventie este considerat venit impozabil?

3 raspunsuri


la 18 Dec. 2014
Daca subventia primita de la APIA este pentru sustinerea unui pret de vinzare mai scazut, se inregistreaza ca venituri din subventii de exploatare aferente cifrei de afaceri si va influenta veniturile. Daca subventia primita este pentru finantarea unor cheltuieli, atunci aceasta va reduce cheltuiala pe care o subventioneaza, deci nu este considerata venit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Dec. 2014
Este subventie primita de PFA pentru ferme de semi-subzistenta, de aceea am adresat intrebarea daca sa o consider venit impozabil sau nu.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Dec. 2014
Se reduce cheltuiala subventionata
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x