Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Provizioane clienti incerti

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: daca creez provizion pentru mai multe clienti incerti, care au datorii din anul 2009 ce fel de inregistrari trebuie sa fac? Dupa cat am inteles 6813=491, dar datoria tot o sa ramana pe contul 411? Procentul de deductibilitate este 30%. Este bine asa sau am gresit ?
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 01 Feb. 2013
Conform prevederilor art. 22 din Codul fiscal contribuabilul are dreptul la deducerea rezervelor si provizioanelor, astfel: provizioanele constituite in limita unui procent de 20% incepand cu data de 1 ianuarie 2004, 25% incepand cu data de 1 ianuarie 2005, 30% incepand cu data de 1 ianuarie 2006, din valoarea creantelor asupra clientilor, inregistrate de catre contribuabili, altele decat cele prevazute la lit. d, f, g si i, care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: 1. sunt inregistrate dupa data de 1 ianuarie 2004; 2. sunt neincasate intr-o perioada ce depaseste 270 de zile de la data scadentei; 3. nu sunt garantate de alta persoana; 4. sunt datorate de o persoana care nu este persoana afiliata contribuabilului; 5. au fost incluse in veniturile impozabile ale contribuabilului. Intr-adevar procentul de deductibilitate este 30%din valoarea creantelor asupra clientilor. Pe langa inregistrarea mentionata de dvs., se va face si nota contabila 4118=4111. Astfel clientii pentru care constituiti provizion se vor trece in clienti incerti.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x