Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

plati comision catre persoane fizice vanzari online

Buna ziua,
Am o intrebare la dumneavoastra: o firma care promoveaza si vinde diverse produse online pentru diverse firme producatoare sau importatoare, incaseaza comision de la firmele pentru care le face acest serviciu, firma care face acest serviciu la randul ei are o serie de persoane care ii fac reclama ei si ii vand produsele, intrbarea mea este; ce forme legale trebuie sa aiba firma de reclama si vanzare cu persoanele care-i vand produsele avand in vedere ca le da un comision la vanzare pentru a justifica bani iesiti din firma catre persoane fizice ce retineri trebuie sa faca din comisionul acestor persoane respectiv impozit CAS, CASS, trebuie sa faca stat de plata pentru fiecare persoana, si cum se inregistreaza in contabilitate acest comision si retineri daca trebuie facute? Mentionez ca platile catre persoanele care fac vanzare se fac direct in contul persoanei respective prin banca. Fiind vorba de comision ma intreb daca trebuie facute retinerile de angajator sau este obligatia celeo care incaseaza comisionul sa declare si sa plateasca, fiind vorba de un numar destul de mare care primesc comision.
Va multumesc

1 raspuns


la 29 Iun. 2014
Din punctul meu de vedere, firma care are contracte de promovare si vanzare online trebuie sa fie autorizata pentru desfasurarea acestor activitati. Aceasta societate daca lucreaza cu persoane fizice pentru promovare si vanzare va acorda un comision. Comisionul poate fi acordat in baza unui contract de comision, in cazul in care persoana fizica are pregatire comerciala in vanzari, sau in baza unui contract de mandat si reprezentare cu comision, caz in care persoana nu va fi platita decat daca realizeaza venituri pentru firma. Pentru ambele cazuri, persoanei fizice i se retine la sursa impozitul pe venit si taxele aferente conform prevederilor Codului fiscal, respectiv CASS 5.5%, acestea avand statutul de colaboratori. Plata comisionului trebuie facuta prin banca daca nu aveti casa de marcat. Retinerile trebuie facute de persoana juridica cu care persoanele fizice au contract, declararea si plata taxelor fiind in functie de optiunea contractuala de plata a impozitului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x