Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Montaj cu terti

Obiectul principal al societatii il constituie vanzarea cu ridicata de piese auto. Sunt situatii cand unele produse necesita montaj sau reparatii. Aceste operatiuni sunt realizate de o terta firma. Pentru produsele care necesita montaj sau reparatii, livrate clientilor, societatea noastra primeste factura de la prestator (cu care are incheiat contract) cu:
- manopera montaj
- piese utilizate cu ocazia montajului (reparatiei)

Clientul primeste apoi o singura factura cu produsul montat (reparat).

Intrebare: Aceasta operatiune de montaj (reparatie) trebuie considerata productie? Se contabilizeaza prin contul 345? In caz contrar, cum ar trebui contabilizat?

Multumesc

Adaugata in   Monografii contabile

2 raspunsuri


la 23 Mar. 2013
Buna seara, Dupa parerea mea, nici montajul si nici repararea pieselor respective nu reprezinta un proces de productie. Productia presupune folosirea de materii prime in vederea obtinerii unui produs finit. Repararea pieselor respective consta in inlocuirea componentelor stricate ale unui produs finit. Dumneavostra ar trebui sa primiti de la firma care monteaza/repara piesele o factura de servicii si sa emiteti clientului final o alta factura de servicii ( service pentru autoturisme).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Mar. 2013
In conditiile in care primesc aceasta factura de montaj, pentru a nu afecta pretul de vanzare al produselor vandute, pot sa emit factura cu doua pozitii: - produs x - refacturare servicii montaj (cu aceeasi valoare primita de la furnizorul meu de servicii)? Castigul meu este din vanzarea produselor si nu din montaj, pentru ca eu, practic, nu contribui cu nimic la acest montaj. Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x