Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

monografie contabila servicii uber

A intrat nu de mult in tara acesta activitate de parteneriat cu UBER prin care isi utilizezi masina ( firma) si faci transporturi de persoane care te solicita prin utilizarea unei plarforme on line pusa la dispozitie de UBER.Tu prestator, nu vezi bani la incheierea cursei ci la final de saptamina dupa ce UBER isi retine comision ;plata este efectuata cu card de beneficiari direct in contul UBER (companie din Olanda fara reprezentant fiscal in RO)
Ce documente apar pe circuit( scoase de pe platforma on line de fiecare in parte):

1.FACTURA EMISA DE UBER FARA TVA CATRE ( EU )PRESTATOR PENTRU COMISIONUL RETINUT ( TAXARE INVERSA) -TREC SUMELE IN 300 SI 390

2.FACTURI EMISE DE UBER IN NUMELE MEU CATRE CLIENTI -PERSOANE FIZICE CU TVA- TREC SUMELE IN 300 SI 394!!! (AICI E PROBLEMA CA NU STIU EXACT CE INREGISTRARE SA FAC SA TIN CONT DE SITUATIA CENTRALIZATOARE CARE SUNA CA UN FEL DE BORDEROU CU UN NR DE OPERATIUNI DAR CARE NU INTRA PRIN CASA DE MARCAT CI SE INCASEAZA IN BANCA)In noile conditii de declarare im 394 nu prea imi este clara pozitionarea acestor centralizatoare /saptamina (pe facturile care le emit in numele meu am doar nume de persoana fizica si doar atit . am discutat cu ei (doar pe mail caci fizic nu ai cu cine ) si nu vor sa emita facturi conform codului fiscal din Romania adica cu nume prenume si adresa minim pt persoane fizice . La facturile emise catre persoane juridice nu am aceasta problema si le pot declara in 394 si 300 fiindca respecta codul fiscal adica au denumirea societatii , cui , J si adresa .
Va rog sa ma sfatuti cu o monografie si cum sunt fiecare evidentiate in declaratii

1 raspuns


la 16 Feb. 2017
Uber este partener cu persoane juridice, care primesc comenzi in numele clientilor si emit factura pentru prestarea de servicii efectuata si inregistreaza pe 704. Comisionul retinut este conform contractului de mandat pe care l-ati incheiat cu firma si se inregistreaza pe 628. Declararea facturilor emise se face in 300 ca suma, la fel si cele primite de la uber, iar in 394 aveti emitere facturi persoane juridice inregistrate pe beneficiar si catre persoane fizice care se trec cumulat la pozitia respectiva.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x