Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

monografie contabila pentru transport marfa in state u.e

societatea a primit facturi de achizitionare carburanti din belgia, facturile au t v a ,si au fost achitate in avans.care sint inregistrarile contabile aferente si cum se recupereaza t v a. va mai rog sa ma ajutati cu privire la stabilirea cheltuielilor cu carburanti .

1 raspuns


la 19 Oct. 2014
Inregistrarea cheltuielii cu carburantii se face cu ajutorul contului 6022, iar pentru valorile de TVA se poate face cerere de restituire TVA. Prevederile legale privind cheltuielile cu carburantii si intretinerea vehiculelor utilizate de societate sunt in HG 84/2013. Astfel, pentru achizitiile de combustibil, pe baza unui bon fiscal, se poate deduce TVA doar daca: - Codul Fiscal al cumparatorului este imprimat pe bonul fiscal de catre casa de marcat - Valoarea maxima a achizitiei este de 100 euro inclusiv TVA, conform 155 alin. (11) din Codul Fiscal, cursul de schimb fiind cel de la data emiterii bonului - Bonul Fiscal trebuie sa aiba forma unei facturi simplificate Cu privire la deductibilitatea cheltuielilior cu combustibilul, conform art. 21 alin. (4) lit. t) din Codul fiscal astfel cum a fost modificat prin OUG 24/2012, modalitatea de calcul a deductibilității cheltuielii la calculul impozitului pe profit, are in vedere ca nu sunt deductibile 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv in scopul activitatii economice, cu o masa totala maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietatea sau in folosinta contribuabilului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x